top of page
Search

Ukrainaan taistelijaksi 2022

Updated: Apr 4, 2022

###############################

# 4.4.2022 taistelut jatkuvat..

# Ukrainan armeija ottaa enää taistelukokemuksen omaavia.

# Hakemukset suoraan hakulomakkeella.

# Tämä sivusto jää nyt jäähylle. Slava Ukraini!

############################### # https://visitukraine.today/blog/168/volunteering-in-ukraine-list-of-opportunities

###############################

# Päivitetty 20.3.#


Olen halukas kantamaan korteni kekoon ja auttamaan Ukrainaa taistelussa idän vihollista vastaan, itsenäisyyden puolesta. Uskon että jos iivanaa ei pysäytetä Ukrainassa, niin he jatkavat ennen pitkää myös Suomeen. Olkoon syy kenelläkin mikä tahansa, niin ajattelin koota Ukrainan puolesta ajattelevia yhdeksi joukoksi, sekä jakaa tietoa löhteville. Alempana luomani anonyymi sähköposti, jonne saa laittaa esittelyn itsestää (oikeita nimiä ei tässä vaiheessa tarvita). Koostan porukkaa kasaan, jos halukkaita lähtijöitä löytyy riittävästi. Tärkeää olisi saada suomen kielisiä, jolloin kommunikointi tehtävissä sujuu turvallisimmin.


Laita esittelyysi

1 ikäsi, sukupuoli, pituus

2 sotilaskoulutuksesi, arvosi, aiempi kokemukses

3 kerro oletka vapaa lähtemään pikaisestikin

4 pystytkö hommaamaan itsellesi varustusta

5 kuvaile kuntoisuuttasi, terveyttäsi

6 onko kielitaitoa, jos niin mitä


Varustukseen joka täältä olisi hyvä olla mukana kuuluu taistelijan asusteet, siellä on kylmää, vaikka kevät eteneekin. Suojaliivit olisi hyvä. Piemeänäköapu olisi hyvä. Reppu, vyö, oma kevytmuona hätävaraksi. Kevyet ea tarpeet. terveydestä sen verran, että operatiiviseen toimintaan ei muiden turvallisuuden vuoksi voi ottaa esim. sydän/verisuoni tai diabetes henkilöitä.


Ukrainalaiset toivovat tällä hetkellä että henkilöillä olisi omaa henkilökohtaista varustusta (military kit), vaikka se ei pakollista olekaan. Listassa mitä suosittelevat ottamaan:

·vaatetus tai sen osia

·varusteet (ei aseita)

·kypärä

·suojaliivit ja muut sirpale sekä luotisuojat

·muut taistelijan varustukseen sopivat asiat


Vaikka et olisi lähdössä, mutta voit tarjota varusteissa apua lähtijöille, niin saa laittaa yhteystiejoa myös sähköpostilla. Kyyditysapuakin voidaan tarvita, saa tarjota. Tietoa tästä saa jakaa tahoille jotka voivat tukea lähtijöitä tavalla tai toisella.


Sposti:


###################


Kaikki mukaan haluavat täyttävät seuraavan lomakkeen ja lähettävät sen lomakkeessa mainittuun terdeflegion@gmail.com sähköpostiosoitteeseen.



Täytettyäsi lomakkeen englanniksi, ota siitä yksi kuva tai skannaus voimassa olevan passisi kera. Passi kannattaa kuvata yhdessä lomakkeen kanssa. Kuva laitetaan liitteeksi sähköpostiin. Liitä halemukseen myös tietoa osaamisestasi, kuten siviilipuolen koulutustaustasi, sotilaspuolen koulutustaustasi ja mitä aseita osaat käsitellä. Sotilaspassin tiedot haluavat myös, jos saatavilla, riittänee kun kirjoitat hakemukseesi. Jos olet aiemmin taistellut jossain, niin ehdotomasti joku dokumentti taistelukokemuksestasi.


Kannattaa korostaa hakemuksen sähköpostissa, että halua auttaa Ukrainan itsenäisyyspyrkimyksissä, Euroopan ja Suomen itsenäisyyttä iivanaa vastaan. Tarjota itseään sekä eturintamaan, että taustajoukkoihin. Älä kirjoittele sotahullu tai tappohalu juttuja tai muuten idioottimaisia avautumisia. Eivät kuitenkaan ota sinne ihan ketä tahansa sekopäätä💪🤭


Sähköpostissa kannattaa olla maininta, että tulemme mahdollisesti yhtenä ryhmänä. Identifioi tuon hakemuksen sähköpostiin ryhmäksi:

” Finnish volunteers 3/22”


###################

###################

###################


Sain vastauksia, jotka toki oli ympäripyöreitä. Tilanne on siellä nähtävästi erittäin akuutti ja myös kansainvälidten yksikköjen paikkoihin on tullut osumaa..

Omaksi kokoontumispaikakseni tarjotaan tukikohtaa lähellä olevaa paikkaa. Minulla on Puolan puolelle pari puhelinnumeroa jonne soitetaan sinne saavuttuani. Määrätty rajanylityspaikka ja vastaanottopiste kohde maassa.


1) Sopimuksen pituus tulee olemaan toistaiseksi eli niin kauan kuin sotatilalaki siellä on voimassa. Muuten tekevät 1-3 vuoden sopimuksis. Lomia ei tällähetkellä ole, eikä varmaa paluuta ennen sodan loppua. Mikä on kai muutenkin itsestäänselvää.


2). Maksavat kaikille peruspalkkaa, noin 500€ plus osaamislisää ja upseeri lisää. jne..


3) Tarjoavat perusvaatetuksen kengistä kypärään ja jonkin tason liivin. Suosittelivat ottamaan omat kamat mukaan jos sellaiset on, eivät varmentaneet mitä suojaustasoa varustus on. Katso suositeltavien omien varusteiden listaa ylempää.


4) Osaamistason mukaista työkalua yrittävät tarjota, perus AR kuitenkin kaikille.


5) Eivät tarjoa juurikaan koulutusta, koska aikaa ei ole. Kaikki toiminta on etulinjan toimintaa, jos osaaminen siihen riittää tai tausta joukkoja, jos osaaminen sopii paremmin siihen. Toimintaa on luvassa nopealla aikataululla.


6) Pyrkivät pitämään kieliryhmittäin/ryhmittäin porukan kasassa, mutta takeita ei ole. Sinne mennään minne käsky käy, kuten sotatoimissa pitääkin.



###################

15.3.2022


prepaid numero hommattu. Whatsapit ja Line viestit kulkee. Lisään muitakin appeja tarpeen mukaan. Saa soitta ja tekstitellä. Vastaan tilanteen mukaan, ihan joka paikassa näistä asioista en pysty puhumaan… Puhelin,

044 946 2734

Line anonyymisti tähän luuriin nimimerkille,

pjotrx2

1,016 views9 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page